Ochrona danych osobowych RODO

Ochrona danych osobowych?

Uzyskaj bezpłatną konsultacje eksperta Fundacji

Skorzystaj z bezpłatnej pomocy

Dlaczego warto skorzystać z bezpłatnej pomocy Fundacji?

Niezależne doradztwo pro bono

Fundacja LexHelper nie prowadzi działalności gospodarczej, prowadzi działania w celu realizacji celu popularyzacji wiedzy i informacji prawnej

Analiza dokumentacji

Ekspert prawny Fundacji analizuje dokumentację i przedstawia możliwości rozwiązania problemu prawnego w oparciu o przepisy prawa

Doradztwo

Doradzamy jak sprawnie rozwiązać problem prawny, pomagamy w finansowaniu procesu i organizujemy pomoc prawną

Zakres konsultacji w zakresie ochrony danych osobowych

Ochrona danych osobowych przez firmy oraz egzekwowanie swoich praw przez osoby fizyczne wobec administratorów danych to obecnie jeden z największych problemów prawnych firm i osób fizycznych. Uczestnicy rynku prawnego nie posiadają fachowej wiedzy, informacji i możliwości wdrożenia prawa europejskiego z zakresu ochrony danych – ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., które będzie obowiązywać po dniu 25.05.2018 r. – tzw. RODO. W związku ze zgłaszanymi problemami prawnymi Fundacja we współpracy z ekspertem prawnym z Wrocławia uruchomiła bezpłatne konsultacje dla osób fizycznych i firm, które chcą zgodnie z prawem realizować własne interesy.

Co zapewniamy? Zakres konsultacji

  • konsultację telefoniczną i stacjonarną w zakresie ochrony danych osobowych w ramach RODO;
  • rekomendacje rozwiązań prawnych w zakresie wdrożenia polityki bezpieczeństwa z zakresu ochrony danych osobowych;
  • konsultacje przypadków łamania prawa ochrony danych osobowych w celu skutecznego egzekwowania praw poszkodowanego.
Kiedy warto skonsultować zakres ochrony danych osobowych?
  1. jeżeli prowadzisz firmę i przetwarzasz dane osobowe osób fizycznych,
  2. jeżeli szukasz skutecznych rozwiązań prawnych,
  3. jeżeli Twoje prawa zostały naruszone i chcesz zgłosić łamanie ustawy o ochronie danych osobowych do instytucji kontrolującej.
  4. jeżeli chcesz walczyć o odszkodowanie. 
 
Nie wiesz czy przysługuje Ci bezpłatna konsultacja eksperta Fundacji LexHelper? Zadzwoń.