Ochrona danych
osobowych?

Uzyskaj bezpłatną konsultacje
eksperta Fundacji

    Skorzystaj z bezpłatnej pomocy

    Dlaczego warto skorzystać z bezpłatnej pomocy Fundacji?

    Niezależne doradztwo pro bono

    Fundacja LexHelper nie prowadzi działalności gospodarczej, prowadzi działania w celu realizacji celu popularyzacji wiedzy i informacji prawnej

    Analiza dokumentacji

    Ekspert prawny Fundacji analizuje dokumentację i przedstawia możliwości rozwiązania problemu prawnego w oparciu o przepisy prawa

    Doradztwo

    Doradzamy jak sprawnie rozwiązać problem prawny, pomagamy w finansowaniu procesu i organizujemy pomoc prawną


    Zakres konsultacji w zakresie ochrony danych osobowych

    Ochrona danych osobowych przez firmy oraz egzekwowanie swoich praw przez osoby fizyczne wobec administratorów danych to obecnie jeden z największych problemów prawnych firm i osób fizycznych. Uczestnicy rynku prawnego nie posiadają fachowej wiedzy, informacji i możliwości wdrożenia prawa europejskiego z zakresu ochrony danych – ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r., które będzie obowiązywać po dniu 25.05.2018 r. – tzw. RODO. W związku ze zgłaszanymi problemami prawnymi Fundacja we współpracy z ekspertem prawnym z Wrocławia uruchomiła bezpłatne konsultacje dla osób fizycznych i firm, które chcą zgodnie z prawem realizować własne interesy.

    Co zapewniamy? Zakres konsultacji

    • konsultację telefoniczną i stacjonarną w zakresie ochrony danych osobowych w ramach RODO;
    • rekomendacje rozwiązań prawnych w zakresie wdrożenia polityki bezpieczeństwa z zakresu ochrony danych osobowych;
    • konsultacje przypadków łamania prawa ochrony danych osobowych w celu skutecznego egzekwowania praw poszkodowanego.

    Kiedy warto skonsultować zakres ochrony danych osobowych?

    1. jeżeli prowadzisz firmę i przetwarzasz dane osobowe osób fizycznych,
    2. jeżeli szukasz skutecznych rozwiązań prawnych,
    3. jeżeli Twoje prawa zostały naruszone i chcesz zgłosić łamanie ustawy o ochronie danych osobowych do instytucji kontrolującej.
    4. jeżeli chcesz walczyć o odszkodowanie.

    Nie wiesz czy przysługuje Ci bezpłatna konsultacja eksperta Fundacji LexHelper? Zadzwoń.